Betaal veilig en snel met iDeal

Een product uitproberen?

Collega Karin bekent kleur

Mijn groene revolutie

Toen ik 23 jaar geleden solliciteerde bij Eco-Point, vond ik het een hele mooie gedachte om voor een ecologisch bedrijf te werken, hoewel dat op onze afdeling Financiën en Administratie waarschijnlijk het minst opvalt.

Door de jaren heen zijn er op onze afdeling veel veranderingen geweest. Enkele jaren geleden gebruikten we nog veel papier en waren onze prullenbakken vaak vol. Tegenwoordig verloopt bijna alles digitaal: loonstroken, lijsten, facturen, enzovoort. Ik print nu alleen nog het hoogstnoodzakelijke uit, waardoor mijn prullenbak bijna leeg blijft op een paar notitieblaadjes na.

Ik vind het normaal om mijn steentje bij te dragen aan een mooiere en schonere wereld. Thuis scheiden we ons afval zo goed dat we slechts 6 keer per jaar een kleine container met restafval aan de straat hoeven te zetten. En dan zijn onze 2 poezen nog de grootste afval produceerders. Bovendien verspillen we bijna geen eten. Restjes eten we de volgende dag of worden ingevroren.

Omdat ons huis uit 1910 dateert en de meterkast maar zo groot is als een schoenendoos, zagen we er nogal tegenop om zonnepanelen te installeren. Uiteindelijk hebben we anderhalf jaar geleden besloten er toch voor te gaan. Het bracht zoals verwacht veel extra werk en kosten met zich mee. Acht maanden geleden konden we ze eindelijk in gebruik nemen en ik ben blij dat we het gedaan hebben. Nu we een beter inzicht hebben in onze energieopbrengst en -verbruik, gaan we nog bewuster met energie om. Van het gas af gaan is de volgende uitdaging (hoewel dat nog even kan duren).

Mijn groene spijt

Wij rijden niet elektrisch omdat dit niet haalbaar is (te duur en geen mogelijkheid tot laadpaal thuis). Ik gebruik de auto naar mijn zin veel te vaak: om naar m’n werk te gaan, de kinderen weg te brengen/op te halen, vakanties enz. Dit gebeurt uit gemak en tijdgebrek. Onze dochter is net naar Delft verhuisd voor haar studie en we sjezen daar nu nog wekelijks, soms zelfs meerdere keren, heen. Alles voor het jong hé, zoals ze dat hier in West-Brabant zeggen😉

Aangezien ik graag fiets, zou ik voor een afstand van iets meer dan 10 km naar m’n werk best eens de auto kunnen laten staan. In de praktijk kan ik op één hand tellen hoe vaak ik in al die jaren naar Eco-Point ben gefietst. Daar schaam ik me eigenlijk wel voor. Tja, ik ben geen ochtendmens en heb ’s ochtends altijd haast , maar daar zou ik echt wel wat eerder mijn bed voor uit willen komen. Daarom beloof ik dat ik vóór de herfst het aantal keer dat ik naar m’n werk fiets minimaal zal verdubbelen: van 2 naar 4 keer😊

Mijn groene aanrader

We leven helaas in een wegwerpmaatschappij waarin veel impuls aankopen worden gedaan en spullen even eenvoudig weer worden afgedankt. Ik heb mijn koopgedrag echt veranderd. Zo koop ik sinds corona veel minder kleding want wat heb je nu werkelijk echt nodig. Ook doen wij thuis altijd uitgebreid research voor we grote aanschaffen doen. Zo weten we of het echt voldoet aan onze eisen, wensen en smaak en kopen we bij wijze van spreken iets voor het leven. Ik kan iedereen aanraden om bewust na te denken bij iedere aanschaf of je het wel echt nodig hebt en of het echt helemaal is wat je zoekt. Dank iets ook niet zomaar af. Vaak kan het nog best gerepareerd of opgelapt worden en probeer er anders een ander blij mee te maken.

Verwijder graffiti met ecologische producten van Eco-Point

“We waren aanvankelijk nogal sceptisch over het gebruik van ecologische producten zonder gevarensymbolen”

Lees meer
Nieuw: Safeco Fresh Ecowipes! 🌞
Lees meer
De Kracht van Duurzame Esters in Reinigingsoplossingen

In de wereld van industriële reiniging groeit de noodzaak voor duurzaamheid gestaag. Met toenemende druk om milieuvriendelijke praktijken te omarmen, neemt de vraag naar ecologische reinigingsoplossingen toe.

Lees meer